Компанія «ТехноМашСтрой» пропонує шнековий маслопрес (прес для олії) «МАСЛЯТКО». Агрегат використовується для виготовлення олії в побутових умовах. Початкова сировина обробляється методом холодного пресування. Верстат, має продуктивність до 6 літрів готової сировини за годину та може застосовуватися для обробки такого насіння як:
· льон;
· кунжут;
· чорний кмин;
· соняшник;
· соя.
Можливе застосування верстата також для інших олійних культур.
У процесі виробництва олій, насіння проходить кілька етапів:
1. Насіння поміщається в бункер.
2. Проходячи заслінку — регулятор, насіння переміщується в шнек завантаження.
3. У шнеку насіння подрібнюється
4. Подрібнене насіння під тиском, що забезпечує віджимання, продавлюється в пресувальній камері.
5. Через спеціально призначені отвори, розміщені на циліндрі пресувальної камери, олія протікає у відлив.
6. Гайка-фільєра служить для регулювання ступеня віджиму, також через неї виводиться назовні макуха (макуха).
Універсальний верстат можна успішно використовувати в роботі з насінням будь-яких олійних культур. Водночас у виробничому процесі холодного віджиму в отриманій олії зберігається весь спектр мікроелементів і вітамінів, притаманний необробленому насінню. Ступінь віджиму висока. Наприклад, на насінні соняшнику вона може становити 40 %. Крім цього, до очевидних переваг верстата належать:
· високий ступінь зносостійкості складників верстата;
· виключення необхідності в обладнанні спеціальних робочих поверхонь;
· простота монтажу;
· компактність.
Для роботи агрегату використовується перетворювач частот. У разі дотримання режиму у 220 В, прилад дозволяє здобувати на електродвигун три фази, не зменшуючи водночас його потужність. Крім цього, можливе регулювання швидкості обертання верстата.
ЗАМОВИТИ МОЖНА НАТИСНУВШИ ТУТ!
Крім приємних смакових та ароматних якостей, соняшникова олія, отримана методом холодного віджиму, має низку додаткових переваг:
· високий вміст в олії жирних кислот, вітамінів, фосфоровмісних та інших біологічно активних елементів;·
- більш тривалий, проти олії гарячого віджиму термін зберігання — з часом олію холодного віджиму не починає псуватися й гірчити, візуально залишається прозорим, не каламутніє;
· залишок після віджиму макуха є корисним продуктом, який після додаткової обробки служить вітамінним шротом для риби, птиці та великої рогатої худоби.
Технічні характеристики верстата:
Ознайомитися з роботою нашого обладнання Ви можете на наших каналах: