Продавець ТехноМашСтрой розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
81 відгук
група компаній "ТехноМашСтрой"
Контакти
ТехноМашСтройЄвгеній Олегович
Черкаси, Україна
+380 (98) 435-93-43
Kyivstar
+380 (73) 054-15-19
Life:)
+380 (95) 947-75-21
МТС
No. 657731401TMC_Evgeniy+380984359343+380984359343
+380 (98) 435-93-43
+380 (73) 054-15-19
+380 (95) 947-75-21

Паливні брикети

Паливні брикети

БРИКЕТИ ПАЛИВНІ

Технічні умови. 30 грудня 2012 р.

1.  Область застосування

Ці технічні умови поширюються на деревні паливні брикети (далі брикети), що виготовляються методом пресування подрібненої сухої деревини, стружки, шліфувального пилу, та призначені для спалювання в обладнанні, що працює на твердому паливі, для вироблення теплової енергії та комунально-побутових потреб.

  1. Технічні вимоги
  2. Брикети виготовляються шляхом пресування соломи, деревного пилу, тирси, подрібненої сухої деревини, які за допомогою високого тиску перетворюються на шматки геометрично правильної та одноманітної форми, зручної для зберігання і транспортування. Наявність сторонніх, візуально видимих включень, не допускається.
  3. За показниками якості брикети повинні відповідати вимогам, зазначеним у Таблиці 1.

Таблиця 1

Найменування показника

Номінальне значення

Матеріал

береза 100%

Розмір перерізу, мм

150x60

Довжина, мм

1

90±10

Масовий вміст золи, %

не більше 0,7

Масовий вміст загальної вологи, %

не більше 12

Нижча теплота згоряння, ккал/кг

не менше 3500

Щільність, кг/м-1

950±50

  1. Зовнішній вид брикету - сформований виріб прямокутної форми. Допускається наявність незначних щілин, відколів і шорсткостей поверхні, нерівностей торців брикету.
  2. Допускається при виготовленні й пакуванні брикетів осад шматків не більше 5% від маси пакування.
  3. Колір брикету - від світло-сірого до світло-жовтого.
  4. Брикети не стійкі до вологи та механічних впливів.
  5. Облік кількості брикетів виробляють у кілограмах або тоннах.

 

3. Вимоги безпеки

  1. Брикети екологічно чистий алерго безпечний продукт, який не робить шкідливої дії на організм людини. Робота з ними не вимагає особливих заходів обережності.
  2. Небезпечним фактором при виробництві брикетів є деревний пил, що належить до речовин, здатним викликати алергічні захворювання. Він чинить подразнення на слизові оболонки очей та органів дихання і належить до аерозолів переважно фіброгенної дії.
  3. ГДК деревного пилу в повітрі робочої зони виробничих приміщень не  має перевищувати гігієнічних вимог встановлених (1.2).
  4. Виробничі приміщення, в яких ведуться роботи з виготовлення брикетів, повинні бути обладнані припливно-витяжною вентиляцією згідно (8).
  5. Гігієнічні вимоги до мікроклімату виробничих приміщень, рівня шуму на робочих місцях, виробничої вібрації не повинні перевищувати гігієнічних вимог встановлених (3;4;5;6).

3.6 Електрообладнання, що застосовується в приміщеннях, в яких проводяться роботи щодо виготовлення брикетів, має відповідати вибухозахищеному виконанню. Обладнання має бути захищене від статичної електрики згідно з (7).

  1. При виробництві, пакуванні, укладанні, зберіганні й транспортуванні брикетів потрібно дотримуватися вимог пожежної безпеки згідно (10).

3.8 Вантажно-розвантажувальні роботи слід виконувати з дотриманням вимог безпеки згідно (9).

4. Правила приймання

4.1. Для перевірки відповідності брикетів вимогам цих технічних умов використовують вибірковий приймальний контроль.

4.2. Брикети пред'являють до приймання партіями, партія повинна складатися з брикетів одного типу, виготовлених за одним технологічним регламентом, і оформленим одним документом про якість.

4.3. Кожна партія брикетів повинна бути перевірена на відповідність якості згідно з вимогами цих технічних умов.

4.4. Проби відбирають методом випадкового відбору вибірок штучної продукції (10) з потоку або з штабелів готової продукції добового виробітку.

4.5. Кількість разових проб брикетів, що відбираються у загальну пробу, визначається масою партії і наведено в Таблиці 2.

 

Таблиця 2

Маса партії, тонн

Кількість разових проб масою не менше 0,8 кг кожна, не менше

До 50 включно

12

Понад 50

14

4.6. При отриманні незадовільних результатів випробувань хоча б по одному з показників, по ньому проводять повторні випробування на подвійній кількості проб чи подвоєній вибірці взятих від тієї ж партії. Результати повторних випробувань є остаточними й поширюються на всю партію.

4.7. Підставою для приймання партії продукції є протокол випробувань.

4.8. Показники якісного контролю і методи випробувань вказані в Таблиці 3.

 

Таблиця З

Найменування показника

НД на методи випробувань

Масовий вміст загальної вологи, %

ГОСТ 26314

Щільність, кг/мЗ

Ваговим методом

Примітка: масовий вміст золи, нижча теплота згоряння брикетів, визначаються на вимогу споживача.

4.9. Контроль якості зовнішнього вигляду, кольору, наявність сторонніх включень, якість пакування здійснюється візуально.

4.10. Партія оформляється одним документом про якість - паспортом якості.

4.11. Паспорт повинен містити:

- найменування підприємства-виробника і його адресу (із зазначенням країни-виробника);

- найменування продукції із зазначенням ТУ;

- номер партії, масу і дату виготовлення;

- вологість W, %;

- щільність, кг/м3;

- номер сертифіката відповідності, термін дії.

 

5. Умови транспортування та зберігання

 

5.1. Укладання, складування, зберігання, транспортування брикетів повинні виконуватися в умовах, що забезпечують збереження пакування і продукції.

5.2. Брикети транспортують у критих транспортних засобах відповідно до правил перевезень вантажів, що діють на даному виді транспорту.

5.3. Брикети рекомендується зберігати в сухому приміщенні або під навісом за відносної вологості, що не перевищує 80%.

5.4. Умови зберігання повинні виключати вплив води (атмосферних опадів, ґрунтових і стічних вод) та агресивних середовищ, а так само прямого сонячного світла і джерел вогню.

5.5. Зберігання брикетів на складах спільно з іншими матеріалами проводиться з урахуванням їхніх пожежонебезпечних фізико-хімічних властивостей.

 

6. Вимоги до пакування та маркування

 

6.1. Для постачання споживачеві брикети пакуються в пакети й укладаються на піддон.

6.2. За погодженням зі споживачем укладання пакетів з брикетами може здійснюватися на європіддоні або в тару споживача.

6.3. Кількість пакетів і їх маса в тарі визначається виробником.

6.4. На кожен піддон з брикетами накладається етикетка, що містить наступну інформацію:

- найменування підприємства-виробника і його адресу (із зазначенням країни-виробника);

- умовне позначення продукції з зазначенням цих ТУ; кількість пакування і масу продукції на піддоні;

- дату виготовлення;

- умовне позначення зміни.

 

7. Гарантії виробника

 

7.1. Виробник гарантує відповідність якості брикетів вимогам цих ТУ при дотриманні умов транспортування, складування і зберігання.

7.2. Гарантійний термін зберігання 6 місяців з дня виготовлення.

 

БІБЛІОГРАФІЯ

 

1. ГОСТ 12.1.005 (з ізм. 1). ССБТ. «Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони».

2. ГН 2.1.6.1338-03. «Гранично допустимі концентрації (ГДК) забруднювальних речовин в атмосферному повітрі населених місць».

3. Сан пін 2.2.4.548-96 «Гігієнічні вимоги до мікроклімату виробничих приміщень».

4. ГОСТ 12.1.003 (з ізм. 1). ССБТ. «Шум. Загальні вимоги безпеки».

5. ГОСТ 12.1.050 (з ізм.1). ССБТ. «Методи вимірювання шуму на робочих місцях».

6. СН 2.2.4/2.1.8.566. «Виробнича вібрація, вібрація в приміщеннях житлових і громадських будівель».

7. ГОСТ 12.1.018 ССБТ. «Пожежонебезпечність статичної електрики. Загальні вимоги».

8. ГОСТ 12.4.021 ССБТ. «Системи вентиляційні. Загальні вимоги».

9. ГОСТ 12.3.009(з ізм.1) ССБТ. «Роботи вантажно-розвантажувальні. Загальні вимоги безпеки».

10. ГОСТ 18321-73 СКК. Метод випадкового відбору вибірок штучної продукції.

11. Правила протипожежного режиму в Російській Федерації № 390 від 25.04.2012.

Інші статті
  • Екструдер «ЕГК-500» для сої та зернових
    Екструдер «ЕГК-500» для сої та зернових
    Під час процесу екструзії сировина зазнає  впливу високої температури та тиску. Таким чином одночасно досягаються відразу декілька поставлених цілей. Мова йде по: ·      дезактивацію антиживильних речовин – у виробничих процесах  переробки солі надзвичайно важливим являться показник зменшення активності інгібіторів протеаз; ·      покращення структури продукту  котре відбувається у процесі екструзії служить для підвищення рівня засвоюваність білків та жирів у кінцевій речовині – кормі для...
    Повна версія статті
  • Малі промислові лінії для переробки сої «МПО»
    Малі промислові лінії для переробки сої «МПО»
    Адаптація під різні умови та гнучкість у налаштуванні під різні сорти сої та інші олійні культури робить лінії для переробки сої «МПО» універсальним для різних підприємств. Враховуючи, що обладнання спроектоване з мінімальними вимогами енергоспоживання, що дозволяє знижувати операційні витрати, можна сміло стверджувати, що  порівняно з аналогами продукція від «ТехноМашСтрой» значно виграє. При цьому підприємство отримує обладнання, що гарантує високу швидкість переробки соєвих бобів, що...
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner